mandag den 10. oktober 2011

Anette - 39 år.


Anette er en kvindelig pædagog på 39. Hun har mellemlangt mørkebrunt hår, som hun ofte har sat op i en hestehale, så det ikke flyver rundt, da hun laver en del i løbet af dagen. Hun er ca. 1,70 m høj og lidt bredskuldret af en kvinde at være. Hun ser ikke ud som man nok normalt ville forestille sig en kvinde, men hun træner meget i fritiden, både løber og går i motionscenter, da hun går meget op i sundhed og velvære, plus at det giver hende et sted at være, hvor hun ikke skal tænke på hverken arbejde eller familie. Hun ses meget sjældent sur eller irriteret og har stort set altid et smil på læben, og folk omkring hende, både familie, kolleger og børnene på institutionen ser hende som værende et utrolig positivt menneske.
Som 21-årig startede hun på pædagoguddannelsen i Randers og har nu i 14 år arbejdet som pædagog i Randers. De første 6 år arbejdede hun i en børnehave, men syntes efterhånden at hun manglede nogle nye udfordringer, så hun tog derefter nogle kurser, så hun i dag arbejder i en institution med børn og unge med sociale vanskeligheder. Det område er hun rigtig glad for at være i og hun føler at hun får ligeså meget tilbage som hun selv føler at hun giver til børnene. Der er næsten aldrig en dag, hvor hun ikke føler for at tage på arbejde, og hun regner med at, det er det hun skal arbejde med resten af livet.
På hjemmefronten er hun gift igennem 9 år med sin mand, som hun mødte på et af de kurser hun tog frem mod at arbejde, der hvor hun gør nu. De har sammen to børn på henholdsvis 4 og 6 år. På grund af hendes tavshedspligt på hendes arbejde snakker de ikke særlig ofte om de forskellige børn på institutionen og de hændelser der sker der. Hun er god til ikke at tage sit arbejde med hjem, men engang imellem kan det være svært at lade det hele ligge, når hun har fri og tager hjem, da det ikke er gode hjem alle børnene kommer fra, og det kan mærkes og ses i institutionen.



Hendes forhold til børnene og de unge i institutionen er rigtig godt. Hun har hørt en del mere end én gang, at de synes rigtig godt om hende som pædagog. Det hænger sammen med hendes altid gode og positive humør og at hun går meget op i at behandle dem alle sammen lige. De føler sig alle vigtige, når hun er på arbejde i institutionen. Hun giver sig tid til – når der vel og mærke er tid nok – til alle børnene og hun er god til at være aktiv sammen med dem lige meget om det gælder boldspil, brætspil, tegning, hygge osv. Selvom hun langt det meste af tiden er glad og elsker at snakke med børnene, sker det at hun sommetider må sætte sig i karakter, når der opstår konflikter og problemer mellem børnene. Hendes personlighed gør at hun er respekteret imellem børnene og de ved at de altid kan regne med hende, hvis de fx har en dårlig dag. Hun går meget op i at være positiv, når hun er på arbejde, men mener også at det er vigtigt at børnene for at vide, at det bestemt ikke er okay, hvis de har gjort noget dumt eller behandlet en kammerat forkert. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar