fredag den 7. oktober 2011

Den retoriske pentagon


1. 1. Til forældrene - formidle hvordan vi har arbejdet med fortællinger/eventyr (indre)

2. 2. Ekstern - fagligt begrundet (Brok teksten), hvordan den arbejder med fortælling og hvordan

1. 1. Kære forældre i Satellitten

Siden vi skrev sidst har vi arbejdet meget med fortællinger og eventyr her i børnehaven. Dette har foregået over de sidste tre måneder med forskellige forløb. Den første måneds tid har vi, pædagogerne i børnehaven, været fortællerne i projektet. Vi har fortalt en masse forskellige eventyr og mytologiske historier for børnene fx Hans og Grethe, og Thors fisketur. Den følgende måned har vi arbejdet med, at børnene selv skulle finde på historier og eventyr ud fra de fortællinger vi har fortalt. Det sidste forløb gik ud på at børnene skulle fortælle deres egne historier foran resten af stuen i børnehaven.

Det næste skridt i forløbet er, at levendegøre børnenes eventyr igennem dukkespil og skuespil, med henblik på en forældreaften, hvor I kan komme hen i børnehaven og opleve de forskellige børns produkter. Dette vil foregå onsdag aften i uge 32 kl. 17.

Udover eventyr og fortællinger vil der være mulighed for at børnene og andre, der har lyst, kan bage snobrød på børnehavens bålplads. Her vil der også blive serveret kaffe og kage.

Hvis nogle skulle få lyst til at medbringe en kage eller andet godt skal de være meget velkomne.

Vi glæder os til at se børnene og Jer til en hyggelig aften.

Med Venlig Hilsen

Personalet i Satellitten

2. 2. Her i børnehaveinstitutionen Satellitten har vi i de sidste tre måneder arbejdet meget med eventyr og fortællinger. Vi har den opfattelse, at eventyrfortællinger er med til at udvikle børnenes sociale kompetencer, da folkeeventyr formidler moral og sociale spilleregler på en måde, der er på niveau med børnenes alder.

I vores tre måneder lange forløb har vi oplevet, at børnene er blevet bedre til at samarbejde og fungerer bedre socialt, i og med, de nu har et fælles tredje. Vi har fokuseret meget på at lade børnene være selvstændige i deres måder at fortælle og formidle deres egne eventyr og historier, og det har resulteret i, at vi har oplevet meget engagement fra børnenes side.

Vi har udfordret dem socialt ved, at sætte dem sammen i grupper med andre børn, de ikke plejer at omgås med i hverdagen. Det har vi gjort, fordi vi vil lære dem at kunne arbejde og fungere i grupper, som ikke er deres primære gruppe.

Vi her på Satellitten er meget tilfredse med vores projekt. Vi kan se en tydelig udvikling hos børnene og deres sociale kompetencer er forbedret markant. Vi kan stærkt anbefale et sådant projekt som vi har gennemført i vores institution, til andre børnehaver.

Med Venlig Hilsen

Personalet i Satellitten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar