mandag den 10. oktober 2011

Maria - 14 år.


Person karakteristik af Maria 14 år:
Maria på 14 år er en stille og meget indadvendt pige. Hun har svært ved, at åbne sig op overfor fremmede. Det skyldes måske, at hendes forældre aldrig har påtaget sig den fulde forældrerolle og givet hende det, et barn nu engang kræver. Hun er skilsmissebarn. Hendes forældre blev skilt da hun var 7 år. Der har været krig mellem forældrene lige siden. De har ikke kunnet blive enige om, hvem der skulle påtage sig forældrerollen og hvem der skulle have den fulde forældremyndighed. Efter en længere sag, endte det med, at det blev moren der fik forældremyndigheden.
Der ligger noget social arv til grund for, at Maria er blevet som hun er. Hendes mor har altid gået i hjælpeklasse, og har aldrig fået taget sig en uddannelse. Hun har haft skiftende job, men har aldrig kunnet beholde dem i meget mere end nogle måneder. Der har aldrig rigtig været overskud til, at hjælpe Maria med lektierne. Hun har ofte været overladt til sig selv.
Desuden har hendes far hele hendes barndom kæmpet med et voldsomt alkoholmisbrug. Han har aldrig rigtig været tilstede i familien. Maria har to voksne søskende, som begge er fløjet fra reden for længe siden. Kontakten til dem er også meget begrænset.
Maria er en kraftig pige, hvilket også har lagt til grund for den mobning, hun har været udsat for hele sit skoleliv. Hun har rødt krøllet hår og bærer store briller. Hun har, sagt på en anden måde, været et let mobbeoffer.
Maria er mentalt handicappet, og har svært ved at begå sig en i normal skoleklasse. Hun har brug for ekstra hjælp i undervisningen. Hun kræver desuden flere pauser i løbet af en skoledag, for simpelthen, at kunne holde koncentrationen.
Mange af de børn der lider samme handicap som Maria, har det sværest i teenageårene. De kan have svært ved, at begå sig med andre, såkaldte ”almindelige” børn. De kan føle, at de skal leve op til en masse krav. Derfor bliver problemerne som oftest også mindre med årene, fordi der ligesom kommer mere ro på.
Maria er vellidt blandt de andre børn i den SFO hun går i. Hun føler sig godt tilpas.
I sin fritid kan hun godt lide at ride. Hun går til ridning én gang om ugen. Hun føler en særlig samhørighed når hun omgås hestene. Hun føler, at hun kan knytte sig til dem på en måde, hun ikke kan med særlig mange andre. Det er til stor gavn for Maria, for hvem har ikke brug for kærlighed og følelsen af samhørighed. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar